boom-appeltjes facebook twitter home 5-6 nieuw 1-2 3-4 7-8 vo formulieren oud

Oudervereniging (OV)

Oudervereniging aan het woord

Wie?
Graag willen wij ons voorstellen. Wij zijn Marit van Koolwijk en Babs van Driel. We hebben allebei een zoon van 10 (groep 7) en een dochter van 6 (groep 3) op
OBS den Boogerd.

Juf Arianne en juf Annemieke bieden ondersteuning vanuit het team.

Het bestuur van de oudervereniging (OV) bestaat momenteel uit:
Voorzitter: Marit van Koolwijk
Secretaris: Babs van Driel-Rijser
Penningmeester: John ‘t Lam

Waarom?
Wij als oudervereniging vinden het belangrijk dat er naast de MR (medezeggenschapsraad) die zich vooral bezighoudt met beleidsmatige onderwerpen ook een OV actief is. Daar waar de MR meedoet om het voor kinderen op school leerzaam en plezierig te houden, zijn wij als OV ervoor om dit door middel van allerlei activiteiten voor de kinderen op school te realiseren.

Wat doen we?
Ons doel is om samen met school en ouders leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor onze kinderen.
Zo denken we bijvoorbeeld mee met:

Met de leerkrachten denken we mee over hoe we voor de kinderen deze leuke activiteiten kunnen organiseren en zorgen we samen voor de spullen die daarvoor nodig zijn.
Ook vergaderen we een aantal keer per jaar om te bespreken hoe de activiteiten zijn verlopen en/of de kinderen het leuk hebben gehad. Verder bespreken we of we nog signalen van jullie als ouders hebben gekregen, waar we als oudervereniging wat mee kunnen.

Ouderbijdrage
Van de vrijwillige ouderbijdrage betaalt de OV mee aan activiteiten en materialen waarvoor de school geen geld van de overheid krijgt. Dit zijn bijvoorbeeld schoolreisjes, kamp, sinterklaas- en kerstfeest, maar ook nieuwe sportkleding, aankleding schoolplein, etc. etc.

Zijn we al compleet?
Nee, wij zijn bereid om er samen wat van te maken. We zijn zeker op zoek naar nieuwe ouders die deel willen nemen aan de OV of aan een werkgroep (bijvoorbeeld kerst). We hopen dat er meer ouders zijn die een steentje willen bijdragen aan de schooltijd van hun kinderen. Dus heb je zin om mee te denken en mee te helpen om het voor de kinderen nog leuker en leerzamer te maken? Schuif dan eens aan bij een van onze vergaderingen, je bent van harte welkom om eens te ervaren wat het is om lid te zijn van de oudervereniging!
Je kunt natuurlijk ook altijd ons aanspreken, mocht je meer informatie willen.

Groetjes,
Oudervereniging OBS den Boogerd
Marit en Babs

Wij zijn te bereiken (zie afbeelding)