1-2 facebook twitter home

Eerder nieuws uit de groep van juf Arianne, schooljaar 2018-2019

Kerstgedicht
Lekker in de avond voor middernacht.
Daar is de kerstman die voor de deur wacht.
De kerstboom staat aan.
Waar komen die pakjes toch vandaan?
Cadeautjes openen dat is leuk.
Van alle gedichten lig je in een deuk.
Het leek wel een wonder.
De kerstman was thuis voor het gedonder.
Z’n elfjes werken tot ’s avonds laat.
Ze raken ook nooit uitgepraat.
Het sneeuwt lekker op de straten.
De kinderen die daar spelen schreeuwen en praten.
Ik hoop dat ze plezier beleven.
Want het mag nog maar heel even.
Even luieren mag.
Want het is nog maar 1e kerstdag.
Fijne kerst allemaal.
GR Tjemme Bijlsma
kerstboom

Pietengym
Bij pietengym gaan groep 6 t/m 8 een gymles maken voor de onderbouw. Ik zit in het groepje bij Mirre en Sara en wij hebben het onderwerp dansen. Wij gaan een parcours maken waarin dansjes zitten verstopt. Op het einde gaan we de danspasjes die ze in het parcours hebben geleerd in een dans doen op twee liedjes: "de pietensinterklaasmove en 1 sinterklaas". Dat vinden de meeste kinderen wel leuk. De danspasjes doen we ook in het teken van sinterklaas met cadeautjes en hoepels als dak dat wordt heel leuk
Groetjes Lize

Pietengym
Bij de pietengym gaat groep 6t/m8 iets klaarzetten voor kinderen van de onderbouw. Ik zit in een groepje van 4 kinderen. Die heten Joey ,Sven, Duko en Bas.
Ons onderwerp is: hoogwerpen. Wij hebben twee hoogste kleuteropstapjes nodig, een korfpaal een basket en een kippenladder. Je gaat eerst over de kippenladder daarna gooi je een bal in de basket en daarna pak je de bal weer en dan gooi je hem in de korf. Daarna geven we hen een pieten diploma, dan ruimen we het op en dan gaan we naar huis.
groetjes Baszwartepiet

Bright ideas challenge
Isa: Hallo iedereen wij zijn het team kweetniks van de school O.B.S Den Boogerd.
Thijmen: Wij hebben dit idee bedacht.
Allemaal: De Watermove.
Mirre: Wij hebben dit idee bedacht voor het waterprobleem.
Luuk: Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen schoon drink water heeft.
Isa: Want iedereen heeft er recht op.
Luuk: Het werkt als volgt.
Mats: We besturen de wolken via de computer in ons kantoor.
Mirre: Dat kan omdat er een camera op het onderdeel zit.
Mats: De wolken worden dan gestuurd naar landen met een water probleem.
Isa: Daar staat dan het 2e onderdeel van ons idee.
Thijmen: Een grote bak die het water opvangt.
Mirre: Dan valt het in een bak die het water weer zuivert.
Mats: En zo kun je er weer via de kraantjes schoon drink water uithalen.
Thijmen: Als de bak vies is dan wordt het weer schoon gemaakt door hele kleine robotjes.
Luuk: Zo lossen wij het water probleem op in vele landen.
Isa: Dit was ons idee voor de bright ideas challenge.
Mirre, Thijmen, Isa, Luuk en Mats

Voorleeswedstrijd Eindelijk was het zover de voorlees wedstrijd! De eerste ronde was in de klas er waren 3 kinderen door naar de scholen ronde dat waren :Ik, Ruben en Lieke. Lieke las voor uit het boek het magisterium, ik uit het boek de verloren verhalen en Ruben uit het boek deltora het was heel spannend en uiteindelijk kregen we dus de uitslag en ik had gewonnen yee! Nu mag ik door naar de provinciale ronde en heb ik een diploma gehad.
Groetjes mirre

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek ging over: Vriendschap

Uit school gelijk samen.
Met een groepje.
Altijd lachen.
En soms huilen.
Daarom zijn wij vrienden.
En dat zal altijd zijn.
Want wij zijn er voor elkaar.
We laten elkaar nooit in de steek.
Want juist daarom zijn wij vrienden.
Want we luisteren.
We delen.
En we gunnen elkaar het beste.
Want dat doen vrienden.
We raken elkaar nooit kwijt.
Soms ruzie.
Maar dat hoort erbij.
We eten, lachen, feesten.
En we zijn altijd samen.
We zijn er voor elkaar.
En we helpen elkaar.
We leggen alles uit.
En als iemand een probleem heeft.
Helpen we elkaar.
Want meerdere handen zijn beter dan twee.
We hebben elkaars hulp nodig.
We zijn er voor elkaar als de ander ziek is.
En andersom ook.
We kunnen het goed met elkaar vinden.
Ruben

De sportdag
11 September was de sportdag. De jongens begonnen met atletiek en de meisjes begonnen met het slagbaltoernooi. En in de middag gingen we omruilen. Wij begonnen met hordelopen en toen gingen we verspringen doen. We moesten ook nog sprinten, fietsbandwerpen, kogelstoten en vortex werpen. Bij vortex werpen had ik 15 meter gegooid en de hoogste van ons team was…. 33 meter!!!!! En bij kogelstoten had ik 3 meter maar de ballen waren 2 kilo!!! Daarom had ik niet veel. Fietsbandwerpen was heel grappig ik had daar 10 meter. En bij het sprinten had ik een best snelle tijd dat was 11,80 seconden en de hoogste was 10,80 niet zoveel verschil. Bij hoogspringen had ik pijn aan mijn voet en haalde 90 centimeter dat was atletiek. Het was allemaal leuk, maar het allerleukst moest nog komen dat was natuurlijk het slagbaltoernooi. We wonnen de eerste wedstijd de tweede de derde wedstrijd. We moesten trouwens ook nog hakobal doen we hadden daar ook gewonnen. We stonden in de finale maar toen……. Verloren we. Dat was niet leuk maar het was alsnog een leuke dag. Ik vond het een super dag en ik wil Marloes bedanken dat zij het voor ons heeft geregeld.
Groetjes Thijmen