1-2 facebook twitter home

Groep 7/8

Dit is de groep van juf Arianne, schooljaar 2017-2018

Kerst
Kerst Kerst Kerst.
Wat een leuke kerst.
Heel veel sneeuw.
Cadeautjes onder ít kerstboom.
Met familie samen tijd doorbrengen.ster
Sneeuw popen maken.
Sneeuw ballen gevecht.
Zo is het ongeveer in polen.
In Nederland is het beetje het is geen sneeuw.
Sneeuw is het soms.
Maar het is altijd.
Gezellig met je familie.
In elk land is het anders.
Maar met familie.
Is het leukst.
Nikola

ster

Kerstster
De K van kribbe, waar jesus is geboren
De E van eten dat moet erbij horen
De R van Rudolf die de Kerstman trekt
De S van samen gezellig bij elkaar
De T van thee lekker warm bij het eten
Samen kerst vieren is echt super
FIJNE KERSTDAGEN ALLEMAAL!!!!!!!
Kerstgroetjes van Roos

SlimmerIQuiz
8 november, hallo allemaal.
Myrthe, Dana, Lieke, Joey, Emiel en ik gingen 8 november naar Gorinchem. We hadden namelijk de Mensa Slimmerikquiz klassenronde gewonnen. We hadden een paar rekenlessen gebruikt om te oefenen. Toen we uiteindelijk gingen, was het er nog best wel druk. Wij waren allemaal groep B. groep B ging eerst een activiteit doen. Dat werd dus debatteren, daarna was het zover. we gingen beginnen aan de quiz. In de zaal waren heel veel kinderen en er was een heel groot scherm waar de vragen op te zien waren. Eerst dachten we dat we heel laag waren geŽindigd, want het waren nogal moeilijke vragen maar ons groepje was als 4e geŽindigd van de 56 teams. Het was heel leuk!
Groetjes, Femke
quiz1

Op woensdag 8 november was de Slimmeriquiz. Daar deden Myrthe, Lieke, Femke, Joey, Emiel en ik (Dana) aan mee. De Slimmeriquiz is een quiz voor slimme kinderen. Wij waren opgedeeld in twee teams. De quiz was in Gorinchem. Het was erg gezellig, maar ook best saai. We moesten heel lang wachten op de uitslag. Uiteindelijk was mijn team 7e en het anderen 4e. Dat was erg knap want we moesten namelijk tegen 56 teams. Jammer genoeg gingen er maar 2 teams door naar de finale en zaten wij daar niet bij. Maar alsnog was het erg leuk om te doen.
Van Dana

Oktober KINDERBOEKENWEEK thema: GRUWELIJK ENG

gruwelijk-eng3
Thema : GRUWELIJK ENG
Gemaakt door Nikola gr 8

Sportdag
Hallo allemaal,
Wij hadden 19-9-2017 de sportdag in Zuilichem. Bij de sportdag heb je 2 onderdelen: slagbal en atletiek. Het meisjesteam begon in de ochtend met slagbal. Toen de meisjes in de ochtend begonnen met het 1e potje wonnen wij dik. Ik( Myrthe) was de brander, dat is iemand die de ballen vangt en ervoor zorgt dat de ronde stopt. De meiden hebben alle potjes gewonnen.
En de jongens deden het ook wel goed bij atletiek. Toen hadden we een halfuurtje pauze. En wij gingen beginnen met atletiek. Het was toen veel warmer dan in de ochtend dus was iedereen best snel moe. De meisjes hadden bij 1 atletiek-onderdeel een record op hun naam staan. Op het einde van de dag kwam de prijsuitreiking: De jongens werden 2e bij slagbal en wonnen de sportiviteitsprijs. De meisjes werden 1e met het slagbaltoernooi.
Einde
Gr. Myrthe

Groep 7/8 had 19 September 2017 de sportdag in Zuilichem. We fietsten in een groep naar Zuilichem.
De meiden begonnen met slagbal en hadden het 1e potje gewonnen en de 2e ook en de 3e ook, ze mochten naar de finale.
De jongens begonnen met atletiek onder andere fietsband gooien, kogel stoten en nog veel meer spellen. De meiden gingen de finale spelen maar of ze hadden gewonnen wisten ze nog niet, ze hoorden de uitslag pas aan het einde. Toen hadden we een pauze. De jongens gingen nu slagbal spelen en de meiden atletiek. Aan het einde hoorden we de uitslag.
En de winaars van slagbal van de meiden is: O.B.S Den Boogerd
En de sportiviteitsprijs van de jongens gaat naar: O.B.S Den Boogerd
En de meiden werden 2e met de sportiviteitsprijs.
En de jongens werden 2e met slagbal, dus gingen we naar huis met 2 prijzen!
EINDE
Groetjes Daphne
sportdag-meisjes

De Sportdag
Op 19 september 2017 hadden we sportdag. Het was GIGA leuk. Alleen jammer dat ik niet mee kon doen met hoog springen vanwege mijn stuitje, want die was gekneusd. Het leukste was slagbal, maar alles was wel leuk. Ik zag veel kinderen van mijn voetbalelftal (BZCí14). Dit was mijn eerste sportdag. Ik dacht dit wordt saai, maar het was GIGA LEUK, OP NAAR DE VOLGENDE SPORTDAG!
VGV Yanniek
sportdag-jongens

Actie Sint Maarten
14 september. We begonnen de les met nieuwsbegrip. Het ging over orkaan Irma op Sint Maarten. Iedereen vond het zo erg dat groep 7/8 van allerlei acties zijn gestart.
Misschien zijn we ook bij jou langs geweest. We hebben heel veel gedaan. Uiteindelijk kwamen we op het idee om een markt op te richten. Dat heeft groep 7/8 zelf georganiseerd. We hebben tegen elke klas gezegd dat ze mee konden doen.
Op de markt had je van alles: eten, drinken, spellen, sieraden, noem maar op. Toen we al het geld hadden opgeteld kwamen we uit op 480 euro. Dat hebben we aan Sint Maarten gegeven.
Groetjes Mirre

Geld inzamelen voor Sint-Maarten
Er was een orkaan Irma op Sint-Maarten. We hadden het gehoord van nieuwsbegrip. Lieke wou dat we geld in gingen zamelen. We gingen met zijn allen ideeŽn op doen. We bedachten flessen inzamelen, een markt enz. Een week later was de markt op woensdag. We hadden 350 euro opgehaald met de markt en met het onkruid 35 euro. In totaal hadden we 480 euro.
Dag groetjes Lize
sint-maarten

Streetwise
6 september. Hallo mijn verslag gaat over streetwise. We moesten fietsen over een parcours. Eerst kregen we uitleg over het verkeer op de computer. Toen gingen we met de fiets fietsen over het parcours. We moesten over de plank en slalommen tussen de palen. En op het laatst gingen we en moest je op tijd stoppen. Daarna gingen we nog even op de elektrische step het parcours doen en ik ging heel hard op de step. Dat was heel leuk
Groetjes, Daan Karbet

Het begon met een paar filmpjes en vragen. Toen gingen we oefeningen doen met de fietsen. We moesten een heel parcours af leggen. Daarna moesten we hard gaan fietsen en dan remmen. Daarna gingen we op elektrische steppen een iets kleiner parcours afleggen. Op een recht stuk mocht je zo hard gaan als je wilde en toen was het jammer genoeg afgelopen.
Gr Marvin
streetwise

2 leuke dagen
5 september 2017 kwamen er een paar mensen van Kunst Kiezel en Klei vertellen over verschillende soorten kunst bijv. Abstractie kunst en Figuratieve kunst.
Ze hadden een caravan meegenomen met allemaal schilderijtjes van Rob Rijs. We kregen de opdracht: een schilderijtje maken. Super leuk!! Ik had er eentje met een voetbalster.
Daarna gingen ze de schilderijtjes ophangen in de Kunst-Route.
De volgende dag kwamen er een paar mensen van Streetwise.
Ze legden uit hoe alles werkte in het verkeer en zelf mochten we een parcours volgen met onze fietsen.
Op het laatste mochten we ook op een supergave elektrische step!!
Gr. Vivian

Kunst kiezel en klei
5 september. Er was een vrouw die uitleg ging geven over kunst kiezel en klei.
Ze had een PowerPoint waar ze fotoís liet zien om ideeŽn op te brengen voor schilderen. Je mocht zelf weten wat je schilderde. Om de beurt werd je geroepen om in de caravan te kijken. Van de schilders hingen er kunstwerken in, dat was mooi om te zien. Rob de schilder die tekende voor ons iets moois, daarna mochten we weer verder schilderen. Ik schilderde zelf een auto. De schilderijen hangen van iedereen in de Poorterij in Zaltbommel.
Groetjes Nick

Eerst moest onze klas een kraal maken voor een kunstproject voor het goede doel. Toen kwamen ze met de kunstcaravan naar onze school. Daarna mocht onze klas in groepen een kijkje nemen in de kunstcaravan. Toen moesten sommige kinderen wachten en sommigen mochten in de kunstcaravan kijken. Uiteindelijk hadden ze van iedereen het schilderij en de kraal meegenomen en daarna hadden ze nog een foto gemaakt en daarna mocht iedereen naar huis.
GR Mats

auto

feeder stroom