4-5 facebook twitter home

Groep 3/4

Dit is de groep van juf Annemieke en juf Janneke,
schooljaar 2018-2019

Bezoek aan melkveebedrijf
12 april. Groep 3/4 heeft woensdag een leuke en leerzame ochtend op een melkveebedrijf gehad. We weten nu hoe koeien gemolken worden, wat ze eten en wat de boer de hele dag te doen heeft op een bedrijf met 150 dieren!
melkveebedrijf

Lente
26 maart. De lente is begonnen! Ook bij ons in de klas. Wij hebben gekeken wat er allemaal te zien is bij de tulp. We kwamen tot de ontdekking dat een tulp o.a. kroonbladen, een stamper en meeldraden heeft.
lente

Lezen is leuk
18 februari. Lezen is leuk!! Lekker buiten bij de eerste warme zonnestralen!
lezen-is-leuk

Vogels spotten
29 januari. Vogels spotten! Eerst binnen achter het raam, maar dat was het toch net niet. Dus met z’n allen door het raam naar buiten. Danielle had namelijk de bonte specht hoog in de boom gezien. Hij zat er echt. Hoe leuk is dat?! We hebben hem ook weg zien vliegen.
vogels-spotten

Winter
Het is weer winter! En in de winter willen wij graag goed voor de vogeltjes zorgen. Nu het vogelvoer weer op de voederplank ligt en het andere lekkers tussen de struiken hangt, fladderen er weer heel wat vogels rond. En het leuke is: wij zitten eerste rang!
winter

Wilde dieren
Na de kerstvakantie was ons thema: wilde dieren. Wij hebben allemaal een dier uitgekozen en er van alles over geleerd. Groep 3 heeft een woordweb gemaakt en groep 4 een mindmap. Als afsluiting hebben wij elkaar van alles over dieren verteld. Wisten jullie dat de snelheid van een struisvogel wel 60 km per uur kan zijn? En dat er heel veel verschillende soorten beren zijn? Zo leuk om samen en van elkaar te leren!
wilde-dieren

Eerder nieuws uit de groep

feeder stroom