4-5 facebook twitter home

Dit is de groep van juf Annemieke en juf Janneke,
schooljaar 2018-2019

Schaduw
18 september. Nadat we eerst in de klas met een zaklamp hebben geŽxperimenteerd hoe de schaduw, door op verschillende manieren van schijnen veranderd, zijn we ook naar buiten gegaan om onze eigen schaduw te bekijken. We hebben om 13.00 uur onze eerste schaduw getekend en om tegen half 3 zijn we gaan kijken of er iets veranderd zou zijn. En jawel hoor, de schaduw verplaatste zich terwijl wij op dezelfde plaats gingen staan.
En wij weten nu hoe dit komt!
schaduw

Tijd
We zijn bezig met alles wat te maken heeft met tijd. Dus ook met dag en nacht, zon en schaduw.
Jan heeft voor ons een boek geschreven waar het op de kaft dag en nacht is!
tijd

Spelling
18 september. Wij hebben vandaag de strategieŽn van spelling buiten nog een keer geoefend voor ons dictee.
spelling

In het teken van dieren
11 september. Ons thema staat in het teken van dieren. Wat doen dieren, waar wonen de dieren. Welke dieren komen nou eigenlijk allemaal uit een ei? We hebben in boeken en tijdschriften gekeken en zijn er ook op uit geweest! We werden in het dierenpark verrast door 3 hangbuikzwijntjes in het park en torretjes onder de heg. Weer eens wat anders, een les in de buitenlucht!
dieren

Vandaag een mindmap over dieren gemaakt. En elkaar trots laten zien wat we er van weten en hoe we het gedaan hebben!
mindmap

Eerste schooldag
20 augustus. Wij proosten op het nieuwe schooljaar!
eerste-schooldag

Pad
Tijdens het buitenspelen zien we een pad. We bekijken eerst van dichtbij hoe de pad eruit ziet om hem vervolgens weer vrij te laten. We zien hem weg huppelen.
pad

Start nieuw schooljaar
29 augustus. We zijn weer goed van start gegaan. De eerste weken werken we veel aan het vormen van een groep. Hierbij horen ook de vertrouwensoefeningen van de kanjertraining. Wie durft zich blind te laten leiden over een moeilijk parcours?
Wij wel!
En ook oefenen we het samenweken met samen bouwen en samen een kunstwerk maken!
nieuw schooljaar

Geluid
Van de week hebben wij een les over geluid gehad. We hebben geŽxperimenteerd met een blikjestelefoon maar ook geluisterd naar verschillende klankkasten. En zo kwamen we er achter dat wij talentjes in de klas hebben die namelijk al echt geluid uit een viool krijgen!
Hoe leuk is dat?
geluid