4-5 facebook twitter home

Dit is de groep van juf Annemieke en juf Janneke,
schooljaar 2017-2018

pietendiploma
29 november. We hebben ons pietendiploma behaald. Wat een sportieve pietjes.
Ze springen met gemak van dak tot dak!
pietendiploma

Knutselen
Bijna is het zover, het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten op Den Boogerd. Om hem extra feestelijk te verwelkomen, hebben we instrumenten geknutseld met de groepen 1 t/m 4. Bij Juf Annemarie oefenen we een leuk lied. Wat zal dat een leuk feest worden.
knutselen

Voorlezen
Groep 3 maakt grote sprongen vooruit. Het lezen gaat steeds beter. Jan mocht vandaag voorlezen bij de maandviering. Wat knap, een verhaal voorlezen uit een echt leesboek.
voorlezen

Ren je rot
Groep 4 oefent soms de spellingcategorieŽn buiten d.m.v het spel "Ren je rot" en groep 3 maakt al rennend splitssommen!
rennen

Vogels spotten
Wij zijn achter onze school vogels zoals de pimpelmees, koolmees, merel, mus, kraai en kauw wezen spotten. We kwamen ook de vijand van de vogel tegen: de poes! Ook eenden stonden op ons lijstje. Die waren niet zo moeilijk te spotten!
vogels-spotten

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek met het thema "Griezelen" hadden wij een catwalk in de klas waar wij verkleed overheen liepen in de outfit van de hoofdpersoon van ons favoriete boek.
kbw

Streetwise
Streetwise is bij ons op school geweest, Wij hebben leren oversteken in de gymzaal met een echte auto!
streetwise

Voorleeskruk
In onze groep hebben wij een "voorleeskruk". Wij mogen daar om de beurt op voorlezen!

Genummerde hoofden
Wij werken op verschillende manieren samen. Hier een voorbeeld. We zitten in groepjes van 3 of 4 bij elkaar. We geven elkaar een nummer van 1 t/m 4. Als de juf een vraag stelt, denken wij eerst een paar tellen zelf na. Dan wordt er gezegd: "koppen bij elkaar" en overleggen wij samen. We zorgen dan dat iedereen het antwoord weet en het ook uit kan leggen. Vervolgens noemt de juf een nummer en degene met dat nummer mag van alle groepjes op de stoel gaan staan zodat het antwoord gedeeld wordt in de klas.
koppen

Meten